Horváth István Sándor: Örök evangélium A-B-C kötet

Az Örök evangélium "A" kötete a 2014. évi, a "B" kötet a 2015. évi, a "C" kötet a 2016. évi vasárnapi és ünnepnapi evangéliumi elmélkedéseket és imákat tartalmazza.

Hozzáadás a kedvencekhez

Horváth István Sándor: Örök evangélium A-B-C kötet

Szívesen olvassa a Bibliát? Vagy talán most szeretné elkezdeni a szentírás rendszeres olvasását? Szeretne hozzá hiteles egyházi magyarázatot, elmélkedést kapni?

Horváth István Sándor atya elmélkedései ehhez adnak segítséget. A napi evangéliumhoz kapcsolódó elmélkedések nem csak az interneten olvashatóak, hanem könyvben is megjelentek. Kiváló lelki olvasmány katolikusoknak és más felekezethez tartozóknak egyaránt,  akik a hit útján járva keresik Istent.

 

Ajánlás

A szentírás olvasásakor, illetve a szövegek helyes értelmezéséhez nem csupán két évtizednyi időbeli távolságot kell legyőznünk, hanem azt a kulturális különbséget is, amely az európai embert elválasztja a közel-keleti emberek gondolkozásától. El kell ismernünk, hogy a bibliai szövegek megértése sok esetben nehézséget okoz, a szöveg értelmét bizonyos homály fedi, ezért csak kellő alázattal olvashatjuk azt. Nem a magunk emberi igazságaira, vagy vélt igazságaira keresünk megerősítést Isten üzenetében, hanem az isteni igazságot szeretnénk felfedezni, amely útmutatásként szolgál számunkra.

„Szükségünk van arra, hogy csendet teremtsünk lelkünkben. Olyan csendet, amely teret enged annak, hogy megismerjük az ő szándékát, átadjuk neki magunkat és az ő terve valósuljon meg életünkben.

Keressük a csendet, amelyben Isten van jelen. Az életünket átalakító csendet. A lelki megújulást, újjászületést nyújtó csendet. Az imádságra ösztönző csendet. Az élet értelmére rámutató csendet. A szenvedés elfogadására tanító csendet. A feltámadást váró csendet. Az evangélium csendjét.” (Részlet a 2014. március 9-ei elmélkedésből)

MOBIL EVANGÉLIUM ALKALMAZÁS

Töltse le okostelefonjára az evangelium365 alkalmazást és használja ki az egyéni beállítások lehetőségeit!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

Ön is megkaphatja naponta ingyen az e-vangéliumot e-mailben, ha feliratkozik levelezőlistánkra. Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét, majd kattintson a "Feliratkozás" gombra. Hamarosan kap egy automatikus e-mailt, amelyben meg kell erősíteni a feliratkozást. A megerősítés azért szükséges, hogy senki ne élhessen vissza az Ön e-mail címével. A következő naptól már kapja is az e-vangéliumot.

Ha gondja van a feliratkozással, kérem, forduljon a lista tulajdonosához, Horváth István Sándor atyához a his@katolikus.hu címen.

Sikeres feliratkozás Hiba történt a feliratkozás során.