Horváth István Sándor: Szívem első gondolata 2017

2016. november 27. (Advent 1. vasárnapja) naptól kezdve tartalmazza a napi elmélkedéseket 2017. adventig, valamint egy imagyűjteményt. Az elmélkedések újak, tehát nem azonosak a korábbi kötetek szövegeivel.

Hozzáadás a kedvencekhez

Horváth István Sándor: Szívem első gondolata 2017

A megújulás és a megtisztulás vágya nélkülözhetetlen a szentírás napi olvasása során. Egyáltalán nem biztos, hogy az evangélium olvasása válaszokat nyújt, feleleteket ad kérdéseinkre. Sokkal inkább új kérdéseket tesz fel, új távlatokat nyit, új szemléletmóddal ajándékoz meg. Isten szava elindít egy új úton, a lelki megújulás és megtisztulás útján. Isten szava felszólít, hogy közelebbről, ugyanakkor az életből, a mindennapi élethelyzetekből kiindulva szemléljük a szövegeket.

Olyan ez, mint amikor egy fa levelét a napfény felé fordítom, hogy jobban szemügyre vehessem a levél erezetét, s egészen közelről próbálom nézni, hogy észrevegyem a legapróbb vonásokat.

Javaslat a könyv használatához

1. Elmondom a Reggeli imát.

2. Elolvasom az adott napnál található jelölés szerint az evangéliumot Máté, Márk, Lukács vagy János könyvéből, vagy meghallgatom azt a szentmisén.

3. Elolvasom az adott nap elmélkedését.

4. Elmondom a javasolt imát és saját szavaimmal imádkozom.

MOBIL EVANGÉLIUM ALKALMAZÁS

Töltse le okostelefonjára az evangelium365 alkalmazást és használja ki az egyéni beállítások lehetőségeit!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

Ön is megkaphatja naponta ingyen az e-vangéliumot e-mailben, ha feliratkozik levelezőlistánkra. Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét, majd kattintson a "Feliratkozás" gombra. Hamarosan kap egy automatikus e-mailt, amelyben meg kell erősíteni a feliratkozást. A megerősítés azért szükséges, hogy senki ne élhessen vissza az Ön e-mail címével. A következő naptól már kapja is az e-vangéliumot.

Ha gondja van a feliratkozással, kérem, forduljon a lista tulajdonosához, Horváth István Sándor atyához a his@katolikus.hu címen.

Sikeres feliratkozás Hiba történt a feliratkozás során.