Gyakran ismételt kérdések a napi e-vangélium használatáról

 

Hogyan iratkozhatok fel a napi e-vangélium e-mail listára?

A weboldal minden menüpontjának alján lehetőség van a feliratkozásra, a „Feliratkozás hírlevélre” cím alatt. Adja meg nevét és saját e-mail címét, majd nyomja meg a Feliratkozás gombot. A feliratkozás és az e-mail küldése is ingyenes.

Mi a feliratkozás menete? Mikor fogom megkapni én is a napi e-vangéliumot?

Ha az erre kijelölt felületen megadja nevét és e-mail címét, kap egy automatikus e-mailt, amiben meg kell erősítenie feliratkozási szándékát. Erre azért van szükség, hogy ne tudjanak visszaélni az Ön e-mail címével. A napi e-vangélium a következő naptól fog megérkezni postaládájába.

Feliratkozhatok-e munkahelyi e-mail címemmel?

Ha munkáltatója nem ellenzi és technikailag lehetővé teszi a hírlevelekre való feliratkozást, akkor részünkről semmi akadálya. Érdeklődjön munkahelyi vezetőjénél vagy technikai kérdésben forduljon munkáltatója informatikusához.

Más személyt fel tudok-e írni a listára?

Biztonsági okokból erre nincs lehetősége, mindenki csak saját címével iratkozhat fel. Ha ajánlani szeretné valakinek a feliratkozást, a www.evangelium365.hu honlap Hirdetem oldalán (http://www.evangelium365.hu/ajanlo) megtalálja az ajánlás módját. Írja be az illető nevét, e-mail címét, adja meg az ellenőrző kódot és kattintson az Ajánlat küldése gombra. Ha több személynek egyszerre szeretne ajánlót küldeni, válassza az Új címzett hozzáadása gombot, majd az összes címzett megadását követően adja meg az ellenőrző kódot és kattintson az Ajánlat küldése gombra.

Okostelefonon szeretném olvasni az e-vangéliumot. Mi a teendőm?

Keresse meg az AppStore vagy a GooglePlay áruházakban az Evangélium365 alkalmazást és töltse le ingyenesen!

Furcsa karakterek jelennek meg a napi e-vangélium e-mailben. Mi a teendőm?

Ha az e-mailben küldött szövegben furcsa karakterek jelennének meg, s emiatt olvashatatlan a szöveg, kérem, állítsa be az UTF-8 (Unicode) karakterkódolást. Ez a böngésző menüpontjai között található, Karakterkódolás vagy Szövegkódolás néven. Előfordulhat, hogy nem minden esetben jelenik meg az aktív menüpontok között, viszont a menüpontok testreszabásával ezt is be lehet emelni a megjelenők közé. Ha a probléma továbbra is fennáll, kérem, forduljon Fehér János informatikushoz a fjk1969@gmail.com címen.

Mindig megérkezett az e-vangélium, de ma nem találtam a beérkező leveleim között. Mi az oka?

Előfordulhat, főként új felhasználók körében, hogy a postafiók a kéretlen levelek (spam) vagy a promóciók közé teszi az e-vangéliumot. Ilyen esetben be kell állítani, hogy az ettől a feladótól érkező leveleket mindig a beérkező levelek köré sorolja a rendszer. Ha a Spam-ek között van, jelelje meg „nem spam-„ként!

Ismerőseim sem kapták meg az e-vangéliumot és a honlapon sem találom. Mi a teendőm?

Minden bizonnyal áramszünet vagy más miatt üzemzavar lépett fel. Kérjük várjon türelemmel, amíg kijavítjuk a hibát.

Kell-e jeleznem, ha ilyen hibát tapasztalok?

Mi már biztosan előbb észrevettük a hibát és éppen azon dolgozunk, hogy elhárítsuk. Kérjük, NE jelezze a hibát felénk, mert nincs lehetőségünk és időnk a válaszolásra.

Már több napja nem kapom az e-vangéliumot. Mi a teendőm?

Ha néhány napon keresztül visszajönnek e-mail címéről a levelek, mert például megtelt a postafiókja, a rendszer automatikusan leállítja a küldést. Újbóli küldés érdekében forduljon Fehér János informatikushoz a fjk1969@gmail.com címen.

Miért más szöveg jelenik meg a napi e-vangéliumban, mint ami a Szentírás adott napi részénél olvasható?

A napi e-vangéliumban az a szentírási rész olvasható, amely a katolikus egyház liturgikus rendje szerint aznap a szentmiséken elhangzik. Ezért lehetnek eltérések a szövegek bevezetésében, illetve néhány kifejezésben.

A mi templomunkban mást olvastak fel a szentmisén. Miért?

Egyes napokon választhatóak a szövegek például a köznapról vagy egy szentről. A szentmisén más szöveget választottak. Helyi ünnepek esetében fordulhat elő ez az eset.

Az olvasmányt, a szentleckét és a zsoltárokat is szeretném rendszeresen olvasni. Hogyan tudom?

A küldött e-mailben az evangélium, az elmélkedés és az ima szövege olvasható teljes terjedelmében. Az olvasmányokat és a zsoltárokat a levél alján megadott linken keresztül érhetik el, a http://www.igenaptar.katolikus.hu/ oldalon. Itt a dátumok között kereshetik ki az aznapi szövegeket.

A másik lehetőség pedig az okostelefon alkalmazás letöltése, ahol személyre szabhatja, melyik tartalmat szeretné minden nap elolvasni.

Hogyan támogathatom az e-vangélium szolgáltatás működtetését, fejlesztését?

Elsősorban imával. Ha anyagi támogatást szeretne küldeni, ennek lehetőségeiről a Támogatom oldalon (http://www.evangelium365.hu/tamogatas) talál információt. Köszönjük támogatását!

Akkor is kaphatom az e-vangéliumot, ha nem küldök támogatást?

Igen, az ingyenes küldésnek nem feltétele a támogatás. Örülünk, hogy használja szolgáltatásunkat!

MOBIL EVANGÉLIUM ALKALMAZÁS

Töltse le okostelefonjára az Evangelium365 alkalmazást az App Store vagy Google Play helyekről, és használja ki az egyéni beállítások lehetőségeit!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

Ön is megkaphatja naponta ingyen az e-vangéliumot e-mailben, ha feliratkozik levelezőlistánkra. Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét, majd kattintson a "Feliratkozás" gombra. Hamarosan kap egy automatikus e-mailt, amelyben meg kell erősíteni a feliratkozást. A megerősítés azért szükséges, hogy senki ne élhessen vissza az Ön e-mail címével. A következő naptól már kapja is az e-vangéliumot.

Ha gondja van a feliratkozással, kérem, forduljon a lista tulajdonosához, Horváth István Sándor atyához a his@katolikus.hu címen.

Sikeres feliratkozás Hiba történt a feliratkozás során.