2019. október 4.


Péntek

Jézus egy alkalommal így szólt tanítványai előtt: „Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha a pogány Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már rég szőrzsákban és hamuban tartottak volna bűnbánatot. Ezért Tirusznak és Szidonnak tűrhetőbb sorsa lesz az ítéleten, mint nektek. És te Kafarnaum? Vajon az égig emelkedel? Egészen az alvilágig fogsz süllyedni.” Majd így folytatta: „Aki titeket hallgat, engem hallgat; és aki titeket megvet, engem vet meg. Aki pedig engem megvet, azt veti meg, aki küldött engem.”


[Lk 10,13-16]


Elmélkedés

A missziós útra induló tanítványok hatalmat kapnak Jézustól arra, hogy az ő nevében tanítsanak. Ehhez kapcsolódik az Úr bátorítása: „Aki titeket hallgat, engem hallgat; és aki titeket megvet, engem vet meg.” A küldöttekre vonatkozóan ezt úgy kell értenünk, hogy csak azt taníthatják, amit Mesterüktől hallottak. Nincs szükség arra, hogy a maguk okosságát híreszteljék. Korábban már sok esetben megtapasztalták, hogy Jézus szavában csodálatos erő, isteni hatalom rejlik. Szavára mindenütt felfigyelnek az emberek, mert abból bölcsesség sugárzik. A bűnösök megértik az irgalmasságról szóló üzenetet és bűnbánat ébred szívükben. Szavának nem tudnak ellenállni a gonosz lelkek, és azonnal elhagyják az általuk megszállottakat, amint elhangzik az Úr parancsoló szava. Jézus szava gyógyító erővel bír: megnyílik a vakok szeme, megnyílik a süketek füle és a némák szája, megmozdulnak a bénák és visszatérnek az életbe a meghaltak.
Most pedig az ő küldő szavára, megbízására elindulnak a tanítványok, hogy továbbadják az Úr szavát, hirdessék az örömhírt. Jézus feltámadása és mennybemenetele után a tanítványok a Szentlélek segítségével és bátorításával elindulnak, hogy hirdessék mindazt, amit Jézus tett és tanított. Ez a folyamat azóta is tart, az igehirdetők szavára felfigyel a világ, felfigyelnek az igazságot keresők és az üdvösségre vágyók. Meghallom-e a küldöttek szavában az Úr üzenetét?
© Horváth István Sándor


Imádság

Urunk, Jézus Krisztus! Te tudatosan vállaltad a kereszthordozást a mi megváltásunkért és üdvösségünkért. Engedelmes voltál az Atyának, aki ezt az áldozatot kérte tőled. Taníts minket is engedelmességre és kereszthordozásra! Légy velünk, példád segítsen, erősítsen és bátorítson! Segíts minket, hogy sikerrel fáradozzunk a magunk és mások üdvösségén! A legnagyobb boldogság az számunkra, hogy elnyerjük az örök életet.
 


Hozzászólás

Név:
E-mail:
Szöveg:
 A Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési elveket ismerem, elfogadom.

 
Küldéshez kérjük adja meg a fenti ellenőrző kódot:

Jelenleg nincs hozzászólás bejegyzés.

Naptár

 
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

MOBIL EVANGÉLIUM ALKALMAZÁS

Töltse le okostelefonjára az evangelium365 alkalmazást és használja ki az egyéni beállítások lehetőségeit!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

Ön is megkaphatja naponta ingyen az e-vangéliumot e-mailben, ha feliratkozik levelezőlistánkra. Kérjük, adja meg nevét és e-mail címét, majd kattintson a "Feliratkozás" gombra. Hamarosan kap egy automatikus e-mailt, amelyben meg kell erősíteni a feliratkozást. A megerősítés azért szükséges, hogy senki ne élhessen vissza az Ön e-mail címével. A következő naptól már kapja is az e-vangéliumot.

Ha gondja van a feliratkozással, kérem, forduljon a lista tulajdonosához, Horváth István Sándor atyához a his@katolikus.hu címen.

Sikeres feliratkozás Hiba történt a feliratkozás során.